Tarihçe

2001 yılında 25. yılını kutlayan Turizm İşletmeciliği Bölümü, 1976 yılında Üniversite’nin Ön Lisans Yüksekokulu bünyesinde, iki yıllık ve eğitim dili Türkçe olan Turizm ve Otel Yöneticiliği Programı olarak kuruldu. Ön Lisans Yüksekokulu 1981 de Meslek Yüksekokulu (MYO) adını aldı ve 1982 yılında öğretim dili İngilizce’ye dönüştü. Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki öteki bölümler gibi, İngilizce dilbilgileri yeterli olmayan Turizm İşletmeciliği Programı öğrencileri İngilizce Hazırlık sınıfına kayıt oldular. Turizm ve Otel Yöneticiliği Programı daha önce tek opsiyonlu olan ders programını 1984 yılında Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği olarak iki opsiyonlu hale getirdi.  Süreç içinde Turizm İşletmeciliği Programı’nın bağlı olduğu Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na dönüşürken 20 yıllık birikimiyle Turizm İşletmeciliği Programı, dört yıllık bir lisans eğitimi veren Turizm İşletmeciliği Bölümü olarak yeniden yapılandı. 2022 yılı itibariyle, Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi çatısı altında eğitim faaliyetleri devam etmektedir.