Ovacık Köyü’nde Bir Gün

Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Yüksek Lisans öğrencilerimizin turizmde proje yönetimi dersi kapsamında iki yerel dernekle birlikte çalışarak gerçekleştirdiği bir proje olan ‘’Ovacık Köyü’nde Bir Gün’’; Anadolu Efes, UNDP ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Gelecek Turizmde’nin 2018’de destekleyeceği projelerden biri olmayı başardı.

Ovacık Köyü’nde Bir Gün (Şile, İstanbul):

Şile’nin Ovacık Köyü’nde gerçekleştirilecek “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesi, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği tarafından Şile Belediyesi ve Şile Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği ortaklığıyla yürütülecek. Proje ile yerel halk, konuklarına geleneksel gıdanın ata tohumundan yetiştirilip, hasat edilmesi ve pişirme sanatını tecrübe ettirecek. Yöresel yemek eğitimleri ile tarifler reçetelendirilecek. Tüm bunları deneyimlenirken, sorumlu turist ve sorumlu işletme prensibi doğrultusunda; yöre halkı ve misafirler çevresel etki konusunda da bilgilendirilecek. Hedef; yörede sürdürülebilir bir turizm hareketi yaratarak, yerel halkın geçim kaynaklarını çeşitlendirmek.

Gelecek Turizmde

Türkiye'de turizmin alternatif bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesi, girişimciliği teşvik ederek yerel modellerin oluşturulması, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplumu biraraya getirerek turizme katkı sağlama amacını üstleniyor. Her yıl üç projeye, fon desteğinin yanı sıra eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık gibi uygulama destekleri veriliyor, projelerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmaları sağlanıyor.